Az ipari tér állványozás sokfélesége

2017. 09. 08. 13:45

Állványozás

Többféle tér állványozási rendszer közül lehet választani. Ide tartozik a LayherAllround típusú ipari térállvány, a keretes állványból, és rácsos tartókbólálló térállvány, valamint a cső állványból, és pallókból álló térállványozásirendszer.

 

Csarnokok, templomok, illetve mozik belső mennyezetiépítőipari munkáinál is szükség lehet térállványok felépítésére, melyekesetében a szokásos függőleges munkafelületeket kiegészítik vízszinteskiterjedésű felületekkel, melyeket színpadszerűen raknak fel. Ekkor akár 8méteres rácsos tartók beszerelését, és ezekre állványpalló terítését végzik el.

 

Ezek apallók nem lyukacsosak, így kevésbé hullik át rajta a szemét, így tehát a fémjárólapoknál szükséges OSB borítást nem kellalkalmazni. Szóba jöhet még 3-4 méteres állványpalló terítése, valamint egyébkonzolok felszerelése is az adott tér tulajdonságaihoz igazodva.

 

A már bevált m2 árakkal nem számolhatunk azállványozási munkák esetében, hiszen ekkor m3 áron vagy egymunkaóra-anyagmennyiség költségszámítással határozható meg a véglegesállványkölcsönzés ára. Azt is tudniaérdemes, hogy a nehezen megközelíthető belső terek állványozási nehézsége miattplusz költségek merülhetnek fel !

 

Azonban egy helyszíni felmérés, és egyeztetéssorán ötleteinkkel, rutinunkkal, technikai felszereltségünkkel ezeket azakadályokat is leküzdhetjük, amely ebben az esetben is a gazdaságosság felébillentheti el a mérleg nyelvét.

 

Kültérenis igen sokrétűen alkalmazható a tér állványozás.

 

Például állványponyva borítással épül fel azállványból épített időjárás álló ideiglenes munkahely is épületek külsőhőszigetelésénél.

 

De nem csak az építőiparban használnakállványzatokat, hanem különböző rendezvényeken, úgy mint színpadok,hangfaltornyok  építésénél, vagylesiklópályák, reklámtáblák kihelyezésénél is ilyen könnyen összerakhatószerkezeteket, állványelemeket vetnek be.

 

Az árakhoz hozzájön még a megfelelő statikaiszámítások után a rögzítésre használt ellensúlyok alkalmazásának költsége is,melyek lehetnek víz, beton, vagy homok is. Az állványozás ára azonbanmindig egyedi megegyezés függvénye.