Hogyan történik a középületek homlokzati állványozása?

2017. 09. 08. 13:41

Homlokzati állvány

A komplett homlokzati állványrendszerek azegyszerűtől kezdve a bonyolult ipari állványozási feladatokig szinte mindenrehasználhatóak, de a homlokzati állványkölcsönzésekor középületek tekintetében, mint például: bírósági épület,sztk esetében számolni kell a költséget befolyásoló tényezőkkel, mivel ezek azépületek folyamatosan üzemelnek.

 

Legyen akár egy katonai épületről, vagy akáregy általános iskoláról szó - a homlokzati állvány építést elsősorbanszakszerűen, biztonságosan, de ugyanakkor gyorsan, és akadálymentesen kellkivitelezni. Ennek érdekében egy gyakorlattal és kapacitással rendelkezőállványozó vállalkozást érdemes megbízni ezekkel a feladatokkal.

 

Ahomlokzati állványépítés 3 fő szempontja:

 

1. azelőírásoknak megfelelő védőháló felszerelése, amely megkönnyítheti amunkaterület elzárását pl. a diákoktól, véd az esetlegesen leeső tárgyaktól, éssegíti az adott épület tisztántartását is.

 

2.belső korlátsor alkalmazása a homlokzat és az állvány között,

 

3.tornatermekre jellemző szerelt előtétfal felújítása, amely szerepel a költségkiírásban is.

 

A költséghatékonyság alapja a homlokzatiállványozást tekintve nem más, mint az előrelátó tervezés, és szervezés, hiszena határidők be nem tartásából adódó csúszás miatt ez negatív képet festhet acégről pl. egy olyan iskolaépület esetében, amit még nem adtak át, de márzsúfolva van diákokkal, szülőkkel a tanévnyitó idején.

 

Ilyenesetekben az állványozó céget kötbér megfizetésére kötelezhetik, illetve ezkihathat a vállalkozás jövőbeli megrendeléseinek a számára is.

 

Amikor Ön árajánlatokat kap állványozócégektől, ne az összehasonlítgatásokkal töltse feleslegesen az idejét, hiszenminden homlokzatiállvány bérbeadással foglalkozó vállalkozás azonos megtérülésiaránnyal dolgozik. Inkább annak járjon utána, hogy a kiszemelt cégnek mennyigyakorlata van a területen, milyen referenciákkal rendelkezik, és mennyireszervezetten dolgoznak az állványozói.

 

Mivel a felvonulási területek jellemzően jólmegközelíthető helyen vannak, a szállítási költségek is többnyire jólkalkulálhatóak.