Hogyan történik a középületek homlokzati állványozása?

2017. 09. 08. 13:41

Homlokzati állvány

A komplett homlokzati állványrendszerek az egyszerűtől kezdve a bonyolult ipari állványozási feladatokig szinte mindenre használhatóak, de a homlokzati állvány kölcsönzésekor középületek tekintetében, mint például: bírósági épület, sztk esetében számolni kell a költséget befolyásoló tényezőkkel, mivel ezek az épületek folyamatosan üzemelnek.

 

Legyen akár egy katonai épületről, vagy akár egy általános iskoláról szó - a homlokzati állvány építést elsősorban szakszerűen, biztonságosan, de ugyanakkor gyorsan, és akadálymentesen kell kivitelezni. Ennek érdekében egy gyakorlattal és kapacitással rendelkező állványozó vállalkozást érdemes megbízni ezekkel a feladatokkal.

 

A homlokzati állványépítés 3 fő szempontja:

 

1. az előírásoknak megfelelő védőháló felszerelése, amely megkönnyítheti a munkaterület elzárását pl. a diákoktól, véd az esetlegesen leeső tárgyaktól, és segíti az adott épület tisztántartását is.

 

2. belső korlátsor alkalmazása a homlokzat és az állvány között,

 

3. tornatermekre jellemző szerelt előtétfal felújítása, amely szerepel a költség kiírásban is.

 

A költséghatékonyság alapja a homlokzati állványozást tekintve nem más, mint az előrelátó tervezés, és szervezés, hiszen a határidők be nem tartásából adódó csúszás miatt ez negatív képet festhet a cégről pl. egy olyan iskolaépület esetében, amit még nem adtak át, de már zsúfolva van diákokkal, szülőkkel a tanévnyitó idején.

 

Ilyen esetekben az állványozó céget kötbér megfizetésére kötelezhetik, illetve ez kihathat a vállalkozás jövőbeli megrendeléseinek a számára is.

 

Amikor Ön árajánlatokat kap állványozó cégektől, ne az összehasonlítgatásokkal töltse feleslegesen az idejét, hiszen minden homlokzati állvány bérbeadással foglalkozó vállalkozás azonos megtérülési aránnyal dolgozik. Inkább annak járjon utána, hogy a kiszemelt cégnek mennyi gyakorlata van a területen, milyen referenciákkal rendelkezik, és mennyire szervezetten dolgoznak az állványozói.

 

Mivel a felvonulási területek jellemzően jól megközelíthető helyen vannak, a szállítási költségek is többnyire jól kalkulálhatóak.